Menu Close

Így mentették meg az építkezést a kiváló kavics árak!

A legjobbak a kavics árak, hogyha a kertet alakítjuk át

Sosem gondoltam volna, hogy éppen a kiváló kavics árakért leszek egyszer ilyen hálás az életemben. Azonban mégis ez történt. Néhány hónappal ezelőtt új házba költöztünk, az első saját kertes házunkban, azonban nem is gondoltuk volna, hogy egy kerttel mennyi gond lehet. Azonban, amint beköltöznünk, szembesülnünk kellett ezzel a problémával. A növényzettel alapvetően nem volt gond, sok fa és cserje foglalt helyet a kertben, azonban nem volt rendes betonos felület és kiépített járda. Nekünk gyerekeink vannak, ezért mindenképpen olyan helyet szerettünk volna, ahol a gyerekek nyugodtan tudnak kismotorral, rollerrel, görkorcsolyával játszani. Ez azonban teljes egészében nem volt megoldással a kertre, hiszen a betonos rész tulajdonképpen csak a kocsifeljárónak volt tervezve, a járda pedig egy elég vékony terület, ahol a gyerekek majd játszhatnak. Na de mi volt a helyzet a többi felülettel? Arra valamilyen megoldást kellett találnunk. Először a füvesítésre gondoltam, de az sajnos csak nehezen lett volna megvalósítható a saras, nem megfelelő minőségű földdel rendelkező udvarban. A füvesítés sok energiát és pénzt vett volna igénybe, megfelelő termőföldet kellett volna keresnünk, kiszállítást kérnünk hozzá, majd fűmagot rendelni és a területet locsolni is kellene. Sok udvarban látom mostanában, hogy az ilyen jellegű fű nem is lesz szép, inkább csak amolyan rövidke fűcsomók halmaza az egész, ami nem épp egy modern ház ideális kiegészítője.

Így jöttek a kavics árak

Amikor aztán alternatív megoldások után kezdtem kutatni, sok lehetőséget találtam. Nagyon tetszett a murva ötlete, de annál egy kicsit kifinomultabb megoldást szerettem volna. A murva sok előnnyel jár, azonban mégis a kavics árak győztek meg. A kavics formája számomra sokkal természetesebbnek és kifinomultabbnak hat általánosságban, míg a murva a maga szögletességével és egyszínű összetételével nem tudta volna ugyanezt elérni. A kavicsok ellenben különböző színeikkel igazán különlegessé és egzotikussá varázsolják az udvart, én szinte rögtön beleszerettek. Vegyes kavics szállítása esetén különlegesen szembetűnő ez a vonás. A vegyes kavics esetében könnyű a kert kialakítási folyamata, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy megfelelő vastagságban elhelyezzük őket, aztán valamivel lehengereljük, amihez nem muszáj kifejezetten egy külön erre alkalmas eszközt vásárolnunk, elég, hogyha az ember alaposan összejárja őket, aztán a többi majd kialakul az idő múlásával.

A kavics árak így lettek a megmentőink

Őszintén szólva, nem terveztünk túl sok pénzt a kert felújítására áldozni, mert gyerekek mellett az embernek nem marad sok pénze megtakarítva. A kárdához és a betonos kocsifeljáróhoz kellett sódert rendelnünk, vizet és cementet, illetve egy hosszas folyamat volt a kiépítés (de annál jobban megérte a végeredmény, hogyha belegondolok. A kavics ár volt az igazi megmentőink, mert drágább megoldásra nem is igazán volt meg az anyagi keretünk. Nem is kellett, a kavics tökéletes volt a terveinkhez, a kavics árak pedig csak egy kellemes pluszként szolgáltak. A kavics árak valóban nagy spórolási lehetőséget nyújtanak, amit érdemes megragadni. Néhány ezer forintból tudjuk könnyen kezelhetővé varázsolni a segítségükkel az udvart, miközben megmarad annak a természetes hatása, amit érdemes kihasználni. A gyerekek is élvezni fogják, a kisfiúk kifejezetten szeretnek hozzánk járni a fiamhoz, hogy a kisautóikkal időnként maguk is szállítsák a kavicsot. Persze, utána kisebb-nagyobb munka a játékuk után marad a számomra, de a lényeg, hogy jól szórakozzanak, és a kavics nem egy olyan dolog, amiben kárt tudnak tenni.

Természetes kerthez legjobbak a kavics árak

Aki még nem látott kavicsos kertet, annak furcsa lehet, hogy a kavics árakat dicsérem ennyire, de azt javaslom, mindenképpen keressenek rá, mennyi lehetőség is van ebben a kertépítése formában. A sziklakertek, a japánkertek alapja, számomra ezért is olyan különleges. Hangulatból csillagos ötös. A kavics árak alacsonyan mozognak, de az eszmei értékük annál több. A kavicsos kert egészen különleges aurával lengi be a teret, ami tulajdonképpen éppen azt a célt szolgálja, ami egy kert számára olyan fontos. Hogy oda megnyugodni, relaxálni, kikapcsolódni járjunk. Egy pusztán betonos kert szerintem sosem lenne olyan hatással az emberre, mint egy kavicsos, egy olyan, ahol elfért minden fa és növény, ahol minden a természetességet sugallja. Szóval számomra a kavics árak igazán megérték, alapvetően a kavicsokat nagyon hasznosnak és előnyösnek tartom, remek díszítőelem is több méretben, a gyerekek imádják, mindig találunk egy-két különlegesebb darabot, ami helyet kap egy otthoni kis gyűjteményben, szóval mindenki a kavicsok oldalára állt, hogyha szabad így fogalmaznom. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a kavicsot a remek kavics árakkal. Szerintem nem fognak csalódni benne mások sem, hiszen nem csak hasznos, hanem rendkívül elegáns és esztétikus kiegészítő is.