Menu Close

Josera: német minőségű kutyatáp

Josera kutyatáp: megbízható gyártó?

A kutyatáp állandó kérdés a kutyatartóknál, mert senki se tudja, melyik az igazán megbízható. Ez fokozottan igaz a kezdő kutyások esetében, hiszen a vásárláskor náluk még nincs meg az a „szokásos” eledel, amely mind árban, mind minőségben megfelel a kutyának és gazdájának. A Josera kutyatáp csak egy a sok közül, ami a boltokban kapható, akkor mégis miért lenne pont ez a jó választás? Tudni kell, hogy ez egy Kleinheubach székhelyű, családi tulajdonú vállalkozás, amely már több, mint 70 év tapasztalatával rendelkezik az állati takarmány gyártásában és fejlesztésében, így mondhatni tudják, mit csinálni. A már három generációt megért vállalat nem csak kutyáknak szánt eledeleket fejleszt a piacra, hanem macskáknak és lovaknak szánt takarmányokkal is foglalkozik. Ezek közé eledelek, takarmány-kiegészítők, tejpótló tápszerek is tartoznak. A minőség az, amire a Josera kutyaeledel gyártás törekszik, amelyek magas belső minőségbiztosítási rendszerrel és saját, fejlett laboratórium segítségével garantálják. A fejlesztések során kiemelten ügyelnek a kutyák egészséges belső működésének szükséges és érzékeny emésztőrendszerüknek megfelelő tápok gyártására, amelyek még emellett finomak a kutyusoknak és energiában is gazdagok. Forgalmaznak tápokat kis-és nagytestű, különleges igényű kutyáknak, valamint a természetes alapanyagokból készült állateledelek is megtalálhatók a kínálatukban. Mindezek mellett a Josera kutyatáp a hétköznapi, átlagos igényű kutyákról sem feledkeztek meg.

Josera kutyatáp: mi van a zacskóban?

A Josera kutyatáp a prémium minőséget célozza meg, ugyanis ez a kategória az, amely maradéktalanul biztosítja a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás kedvenceink szamárra, legyen szó bármely életszakaszról. A kutyáknál kiemelten fontos a könnyen emészthetőség, mivel az ő bélcsatornájuk jóval rövidebb a miénknél. Sok kutyus ráadásul a korábbi helytelen táplálkozás vagy genetikai tényezők miatt különleges diétára, étrendre szorul, amire a Josera kutyatáp kiemelten figyel. Ezért a fejlesztés táplálkozási szakemberek, állatorvosok felügyelete mellett zajlik, akik figyelembe veszik a legújabb kutatások eredményeit is. Mindez nagyon megkapó, amikor a megfelelő eledelt keressük kutyusunknak, de ennél mélyebbre kell néznünk, ahhoz, hogy megtudjuk, valóban olyan jó-e a kutyatáp, mint azt állítják.

A Josera kutyatáp nem tartalmaz génmódosított alapanyagokat, amely sajnos az utóbbi évtizedben minden forgalmazott élelmiszerben megfordult. Nem csak állateledeleknél. A Josera törekszik arra, hogy természetes és egészséges hozzávalókat használjon, s mellőzze a túl sok gabonát, a szóját, a szintetikus színezőket, ízfokozókat és tartósítószereket. Ezeknek végrehajtására kiemelt figyelmet fordít a vállalat és szállítói szerződésekkel támasztják alá. A Josera kutyatáp másik kiemelten figyelt részlege a húsok beszerzése, ami csakis állati eredetű lehet és emberi fogyasztásra is alkalmasra minősített. Hogy a minőség tényleg az elvárt legyen, minden alapanyagot ellenőriznek a feldolgozás előtt, s ugyanezen a folyamaton a kész termék is átmegy a kiszállítás előtt. A vállalatnak a bizalom legalább olyan fontos, mint a minőség, ezért önként jelentkeznek független minőségellenőrzésekre, hogy erről vásárlóikat is biztosítsák. Na de mi van ezekben a tápokban? Nézzünk meg egy konkrét példát. A Josera kutyatáp Adult Salmon and Potato felnőtt, gabonára érzékeny kutyák számára készült és 51%-ban tartalmaz szárított burgonyát, 19%-ban lazacot, emellett található benne baromfizsír, répapép, burgonyafehérje, szentjánoskenyérliszt, hidrolizált halfehérje, nátrium-klorid, cikóriapor, kalcium-karbonát, gyógynövények és ásványi anyagok. A fehérjeforrás ebben a tápban a burgonya és a lazac. A vásárlói vélemények alapján a kutyusok szeretik és az emésztésükre is jó hatással van a táp. Egyedül a szemek nagysága okoz problémát kisebb testű kutyák esetében. A burgonya talán nem a legnépszerűbb a kutyások körében, mert nagyon megosztó élelmiszer. Hétköznapi nevén krumpli C-vitaminban, B-vitaminban, vasban és magnéziumban is gazdag, ami a kutyák számára is hasznos, azonban nem minden formában adható kutyáknak. Például nyersen sose, mert a nyers burgonya mérgező szolanint tartalmaz. Feldolgozva, vagyis sütve vagy főzve azonban nem okoz gondot.

Josera kutyatáp: és a zacskón kívül?

A Josera kutyatáp gyártása és fejlesztése során nem alkalmaznak állatkísérleteket, ami kiemelten pozitív a mai vállalatok körében. Emellett a hús forrására is ügyelnek, ami azt jelenti, hogy az állományok védelme érdekében környezetbarát, lehetőség szerint regionális kultúrákból szerzik meg. A családi vállalatnak a környezet védelme is fontos, így 2020-ra a teljes körű feldolgozást környezetbarát technológiákra és anyagokra alapozták. Aktív partnerként támogatják a Ntakata Mountains Project és a Carbon Tanzania erdőmegőrzési terveit. Vállalat irányukat bizonyítja, hogy számos díjat kaptak az energiamegtakarítás és a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében végzett tevékenységeikért és elkötelezettségükért.

Josera kutyatáp: megvegyem?

A vállalat hozzáállása ígéretes. A biztos azonban az, ha a Josera kutyatáp összetevőket nézzük és persze az, kedvencünknek mennyire van ínyére a táp ízvilága. Bizonytalanok vagyunk? Kérdezzünk táplálkozási szakértőt arról, jó választás-e az adott fajta táp kedvencünknek. Erről állatorvosunk is tájékoztathat bennünket.