Menu Close

Vettem egy törölköző szárítót!

Miért döntöttem a törölköző szárító mellett? Máris elárulom

A törölköző szárító radiátor ugyan sokak által ismert termék, mégis sokan nem szereztek még egyet be belőle. Én is közéjük tartoztam még ezen a nyáron, amikor belefutottam egy cikkbe, ami a törölköző szárítóelőnyeiről szólt, és rájöttem, hogy pontosan ez kell nekem, egy olyan termék, ami segít túlélni a hűvös, de nem kifejezetten hideg őszi napokat. Most, hogy eljön lassan a tél, és már egy teljes hónapja használom ezt a terméket, bátran jelenthetem ki: a legjobb döntés, amit idén ősszel, sőt talán amit egész évben hoztam.

Miért gondoltam, hogy a törölköző szárító jó ötlet?

A fürdőszobánkban ugyan van radiátor, az csak a központi fűtésre van csatlakoztatva. Ősszel ezt még csak tényleg hideg napokon kapcsoljuk be, hogy elkerüljük a felesleges költségeket. Azzal, hogy ilyenkor nem indítjuk be a központi fűtést, és így nem fogyasztjuk a gázt, az év végi gázszámlából több tízezer forintot tudunk lekanyarítani, ami persze egyrészről egy nagyon előnyös dolog, azonban ha azt nézem, hogy ezeket a reggeleket hidegben töltöm, miközben készülni kell az egész napos munkára, a gyerekeknek pedig a tanulásra, nem túl kellemes. Ilyenkor jól jött volna egy kis meleg, amíg fürdünk, amíg öltözünk, amíg elkészítjük a hajunkat, sminkünket. Főleg a fürdőszobára korlátozódott ez a probléma, hiszen a többi szobát ilyenkor kevésbé használjuk, illetve azt is teljesen felöltözve tesszük már.

A másik probléma a fürdőszobában pont a törölközők szárítása volt, így pedig a törölköző szárító által a két probléma összefonódott, és egyetlen megoldást találtunk rá. Szóval a törölközők: a gyerekek szeretnek minél nagyobb törölközőt használni, amit teljesen megértek, hiszen kényelmesek, szépek, és nagyon gyorsan meg tudja magát szárítani az ember velük. A szárításuk azonban egy igazi rémálom, ami viszont nem a gyerekeim gondja volt, hanem az enyém. Én ebből a belátásból következően nem is használtam csak egy kisebb törölközőt, de ez a gyerekek hatalmas takarónyi darabjainak nem semmizte a létét, ezért valamilyen más megoldásra volt szükségünk, mert csak a két törölköző egy fél mosást el tudott foglalni. Ha azonban nem mossa őket az ember rendszeresen, akkor csak pórul jár, mert a szobában egy rothadó kisállat szagát lehet miattuk felismerni, mert nem száradnak meg rendesen maguktól. Egy törölköző szárító volt tehát szükséges.

A törölköző szárító radiátorom

A beszerelés számunkra nem volt nagy feladat, mi a központi fűtésre rá sem kötöttük a készüléket, csak az elektromos rendszerre tettük ezt. A férjem szerencsére ért ehhez, így a méret kiválasztása és a felszerelés, beszerelés nem okozott igazán nagy akadályt. A használata egyszerű, a gyerekek is nyugodtan beállíthatják maguknak reggelente. Mindenki nagyon megszerette ezt a készüléket, ma már minden tartórúdnak megvan a maga tulajdonosa. Nem csak törölközőszárításra használjuk, amikor elázunk, akkor a kabátokat is oda tesszük, ha erre van szükség, és még nem a rendes radiátorokkal fűtünk. Habár még nincs vele tapasztalatom, de télen arra is jó megoldás lehet, hogy az ember a kesztyűket és a sapkát ráhelyezze egy kiadós séta után a hóban, vagy hogy a hógolyócsata utáni állapotokat csillapítsa.

Ajánlani tudom a törölköző szárítót

Mindkét kiválasztott szempont alapján tökéletes a működése a törölköző szárító radiátoromnak. Elég kellemes meleget ad ahhoz, hogy nyugodt szívvel öltözzek át, és a gyerekeimet sem kell attól féltenem, hogy megfáznak még mielőtt kitennék a lábukat a lakásból. A legjobb, hogy eközben még többet tudunk spórolni a gázszámlán, hiszen így néhány nappal ki tudtuk nyújtani azt az időszakot, hogy nem kell a központi fűtést működtetni. November közepe van, és míg a szomszédok nagy része már gyakorlatilag minden egyes nap fűtésre szorul, nálunk még csak néhány alkalommal kellett begyújtani a gázt. Ezt igazán szerencsésnek tartom bármelyik háztartás számára, akik sokallják a fűtásre szánt összeget. A mai viszonylatban a gáz és a fa ára is az egekben van, ezért mindenki spórol, amíg csak tud, ugyanakkor nem feltétlenül szerencsés sokáig húzni a fűtésszezont, mert egy megfázás ugyanúgy több ezer forintot visz el, csak az nem a fűtésre, hanem a gyógyszertárban. Egy törölköző szárító egy ideig valóban jó megoldás, de persze a téli fűtést nem helyettesíti. Viszont a szárításhoz akkor is jó megoldást nyújt, és egy kis extra hő sosem árthat a téli lakásban. Ilyenkor egyébként is nehéz a szárítás, mert az erkélyen vagy az udvaron megfagynak a ruhák, és a végén szét is törnének. A lakásban pedig nincs sok hely a szárításra, ezért a törölköző szárító egy kis segítséget nyújthat, hogyha legalább néhány törölközőt rá tudunk helyezni. Szerintem megéri az árát, és ha arra gondolunk, hány évszakon át fog minket segíteni, akkor igazi befektetés. Még idén sem késő, hogy az ember vásároljon egyet, hiszen a tél folyamán is jó szolgálatot nyújt, és tavasszal szintén képes lehet néhány napot, és néhány ezer forintot lefaragni nekünk a fűtésszámlából.