Menu Close

Simon Gyümölcs, avagy a minőségi gyümölcsök nyomában

Simon Gyümölcs kínálata

Alapvetően én abszolút az egészséges életmód híve vagyok, és aki kicsit közelebbről ismer, az tudja, hogy már-már fanatikusan elköteleztem magam az adott életforma mellett, hiszen amellett, hogy az egészséges táplálkozás számomra a világon a legfontosabb, amellett a rendszeres sport és mindenfajta mozgás is az életem szerves része lett. Bevallom az elején úgy véltem, hogy elképesztően nehéz lesz átállnom erre az életmódra, viszont ahogy megismertem a Simon Gyümölcs termékeit rádöbbentem arra, hogy bizony egyre inkább kezdem megszeretni a gyümölcsök okozta örömöt, mint az egyéb jellegű egészségtelen étkezéseket így választottam a Simon Gyümölcs kínálatát, mely számomra az ország abszolút legízletesebb gyümölcsválasztékát jelenti. Egyenesen rajongok azért a zamatos ízvilágért amit ők képviselnek, hiszen abszolút a legízletesebb termést tulajdoníthatják magukénak. Én személy szerint úgy tapasztaltam, hogy más termelők nem fektetnek oly magas szintű energiát a gyümölcsök termesztésébe, mint a Simon Gyümölcs, mely valójában az egyik legkiválóbb termesztő a hazai piacon. Az alábbiakban egy rövid bemutatást szeretnék nyújtani a Simon Gyümölcs kínálatáról.

A Simon Gyümölcs, mint a környezettudatos vállalkozás

Számomra abszolút fontos, hogy az a vállalkozás, amit én rendszeres jelleggel támogatok, az megfeleljen az értékrendemnek minden szempontból. Én személy szerint úgy vélem, hogy az egyik legfontosabb szempont a mezőgazdaságban jártas kis illetve nagy vállalkozók részéről, hogy alapelveik között szerepeljen a fenntarthatóságot, mint olyan, és mint mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozó ez legyem számukra az egyik leginkább fontos és abszolút elsődleges célkitűzésük. A Simon Gyümölcs éppen ezen az elven lett számomra az egyik legszimpatikusabb vállalkozás, ugyanis számukra a mindennapi munka folyamatában a legfontosabb alapelv a környezettudatosság és a mezőgazdaság újszerű művelése. Ezen a gondolatmeneten elindulva utánanéztem, hogy pontosan ez náluk mit is jelent a gyakorlatban és olyan érdekességeket találtam, minthogy példának okáért mikrofejes veszteség nélküli öntözőrendszert alkalmaznak, illetve úgynevezett poszméhek segítségével pollinátor programot használnak, amely Magyarországon abszolút egyedülálló viszont emellett példaértékű és valójában minden mezőgazdaság jellegű vállalkozásnak erre a módszerre kellene áttérnie. Amellett, hogy ilyen jellegű termesztést folytatnak még az állatvilágra is abszolút oda figyelnek, ugyanis a gyümölcsfák virágzási szezon idején kívül, egész évben egy virágzó több hektáros növénytakaró áll a szorgos méhecskék rendelkezésére. Illetve a gazdaság területein belül több száz madár talál otthonra.

A fenntartható Simon Gyümölcs

A környezettudatosság mellett még szintén hatalmas célkitűzésük a fenntarthatóság, mely legalább oly annyira fontos, mint az előbbi célkitűzésük. Ahogyan már az előbbiekben is beszéltem az újszerű öntöző rendszerről, úgy újra megemlíteném, hogy mennyire fenntartható az adott öntözéses rendszer, ugyanis a fentiekben említett öntözőrendszerük egy teljes év során több millió liter vizet képes megspórolni, míg a hagyományos öntöző rendszerek elképesztő víz pazarlást követnek el annak köszönhetően, hogy az öntöző rendszerük abszolút nem a fenntarthatóság jegyében működik.  Emellett a Simon Gyümölcs teljes területe napelem rendszerrel működik illetve alacsony fogyasztású Led izzós rendszert használnak a világítás technikához is ezáltal elképesztően sokat spórolnak és védik a környezetüket és emellett folyamatos lépéseket tesznek a fenntarthatóság jegyében.

Véleményem szerint abszolút példaértékű minden olyan jellegű elv, melyet képvisel a Simon Gyümölcs a mindennapjai és az értékrendje alapján. Én személy szerint azért választottam a Simon Gyümölcs vállalkozását, mert számomra elképesztően fontosak, azok az alapelvek, amelyeket ők képviselnek mind rövid mind hosszútávon. Hiszen minden egyes mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozás, mely akár csak egy lépést is tesz annak érdekében, hogy átálljon a magyar gazdaság az abszolút környezettudatos és hosszútávon fenntartható gazdálkodásra, az tulajdonképpen egyfajta zászlóvivő a maga kategóriájában, aki értéket és példát mutat a társainak azzal, hogy ilyen jellegű tevékenységet folytat.

Számomra a Simon Gyümölcs mind vállalkozás, mind termékek szempontjából is maximálisan az élen jár, és úgy gondolom, hogy a maga kategóriájában abszolút vezeti a magyar piacot. Hiszen zamatos gyümölcsleveiknek úgy hiszem abszolút lehetetlen ellenállni. Akit bővebben érdekelne a Simon Gyümölcs, mint vállalkozás, vagy a termékeik az látogasson el a Simon Gyümölcs weboldalára és böngésszen kedvére a jobbnál jobb kínálatokon belül.