Menu Close

A legjobb szemcseppek

Te használtál már szemcseppet?

Néha az ember legjobb barátja tud lenni a szemcsepp. Talán sokan nem használták még csak úgy, orvosi felírás nélkül, azonban ma már átlagos szemszárazságra is remek segítséget jelent ez a termék. Most én mesélném el, hogy nekem mekkora könnyebbséget is jelent az életben a használata.

Miért használok szemcseppet?

Régóta dolgozom a számítógép előtt ülve. Ideköt napi nyolc óra munka, de a szabadidőmet is szívesebben töltöm egy jó sorozattal vagy könyvvel, mint bulizással vagy valamilyen aktív elfoglaltsággal. Ezzel szerintem nincs is gond. A gond az, hogy minden kedvenc és köteles tevékenységem a szememet használja, ami meg is viseli az ember szemét. Már önmagában a munka is kényes egy folyamat. Már sikerült beszereznem egy monitor szemüveget, de azt sem tudom mindig hordani. Általában kontaktlencsét hordok, amihez rendeltem egy dioptria nélküli monitor szemüveget, azonban egyre többet fáradt el még így is a szemem, a lencse mellett nehéz lubrikáltan tartani a szemet egész álló nap. Két megoldást találtam: szemüvegben is szoktam dolgozni, illetve szemcseppet használok. Persze jó lenne egy dioptriás monitor szemüveg is, azonban nem szeretnék jelenleg erre áldozni, mert így is kényelmesen tudok dolgozni.

Így segít a szemcsepp

Ha a szem nem elég nedves, akkor az hosszútávon a szem romlásához is vezethet. Nem csak kellemetlen tehát, hanem a szem épségét is veszélyezteti. A szem legnagyobb kincsünk az életben. Így tájékozódunk, igazodunk el az életben, olvasunk, nézünk filmeket, így látjuk a barátainkat és a családunkat. A szem romlása nem gyerekjáték, nem csak egy szemüveg viselése, hanem tovább is mehet, és olyan gondokat is okozhat, amiket már egy szemüveg nem old meg. Ez nekünk kontaktlencsét viselő embereknek még inkább fontos. Az interneten számos helyen látni elrettentő példákat arról, hogy mi történik, ha valaki rendszeresen a lencsében alszik. Ilyenkor az ember szeme jobban ki van téve a kórokozók számára, akik nem is restek mindent megtenni a táplálkozás érdekében. Nekünk tehát még jobban vigyázni kell a szemünk épségére, és a száraz kontaktlencsénél nincs is rosszabb érzés. Ebben is segít a szemcsepp, amiből itt tudsz válogatni: https://eoptika.hu/kategoriak/szemcsepp.html.

Szemcsepp az éjszakában

Nem csak monitor előtt kellemetlen a száraz szem érzése, de bárhol máshol. Hány átmulatott éjszakámat nehezítette meg annak idején a lencsével való bajlódás! Meg kellett tervezni, hogy hány órával indulás előtt rakhatom be, ki fogja-e bírni a program egészét. Szemüvegben persze nem akartam bulizni, nem néz ki olyan jól szerintem rajtam, kényelmetlen benne táncolni, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy könnyen eltörhet egy ilyen helyen, rátaposhatnak, elveszhet. És máris oda a több tízezer forintot érő szemüvege az embernek. Hasonló okból nem hordtam magamnál váltásnak sem, pedig jó elgondolás a buliból elindulva lecserélni a lencséket, mégsem tökéletes. Így is el lehet hagyni, több dolgot vihet magával az ember, ami egy buliban sosem jön túl jól, viszont a lencse cseréléséhez szükség van egy mosdóra és higiénikus körülményekre is, illetve kezdőknek a tükör sem árt. Nos, ezt illuminált állapotban az ember még kevésbé tudja elvégezni, de kijózanodva sem a legjobb ötlet, elvégre a szórakozóhelyek mosdóinál láttunk már tisztább helyeket is. És itt jön a képbe a szemcsepp persze, amivel könnyedén nedvesen lehet tartani a szemet egészen hajnalig, amíg az ember haza nem ér. Nem szárad ki, nem kell tokot és folyadékot magunkkal vinnünk, nem kell a szemüveg épségét kockára tennie az embernek, és persze nem kell valamilyen ismeretlen helyen cserélni egyik látássegítőről a másikra.

Milyen tünetek esetén lehet segítségünkre a szemcsepp?

Monitor előtt ülve, mikor fáradunk, ha a szemünk mozgatása fájdalmas, a pislogás szúró fájdalommal jár. Ha sűrűn fáj az ember feje, szintén jó ötlet lehet kipróbálni ezt a megoldást is. Esténként az ember már homályosabban lát, ilyenkor, ha még sokat kell dolgoznunk, akkor is segíthet átvészelni ezeket az időket. Alapvetően szerintem minden ember életében hasznos lehet egy ilyen termék beszerzése. Sokkal egészségesebb megoldás, mint a szem dörzsölése, és ráadásul kellemes is. Nem kell aggódnunk, a folyadékot könnyedén bele lehet juttatni a szembe, hogyha ügyes technikát alkalmaz az ember, és a szeme oldalától közelíti a cseppet. Fájdalommentes, kellemes, egészséges. Mi mást várhatunk még egy terméktől? Sokkal jobb megoldás, mint folyton a kézfejünkkel dörzsölni a szemünket, hiszen az aligha van rá jó hatással.

Nagy segítség lehet tehát egy ilyen apró, de hasznos termék a mindennapi életünkben, ami egyszerre kapható korrekt áron, könnyedén elfér még a nadrágzsebében is az embernek, ugyanakkor segít fenntartani a komfortosság érzését egész álló nap ­– és még éjszaka is. Nekem nagyon megérte, hogy beszereztem egyet, és szerintem mások sem bánnák meg a döntésüket. Ha legközelebb úgy érezzük, inkább elmegyünk aludni az éjszakai műszak helyett, jusson eszünkbe ez a kis írás és a szemcsepp hasznossága. Már az internetről is bátran lehet rendelni.