Menu Close

Ittas vezetés ügyvédi hozzájárulással: milyen büntetésre számíthatunk

ittas vezetés ügyvéd4_1

Az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatással

Az ittas vezetést nagyon komolyan veszi a BTK, és komoly büntetésre számíthatunk minden kihágásnál. Nem csak az ittas vezetés esetében történő kihágások járnak komoly következményekkel, hanem minden vezetéssel kapcsolatos probléma. Hogyha mindezek ittasan történnek, akkor sokkal nagyobb hibának könyvelik el őket, nem is véletlenül. Érdemes tehát egy kicsit tájékozódnunk az ügyben, hogy kétszer is átgondoljuk, mielőtt még autóba ülnénk egy-két pohár sör után is akár. Nézzük is meg, hogy pontosan mire számíthatunk ilyen esetekben.

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége miben lehet hasznunkra?

Először is, tudnunk kell a várható következményeket ahhoz, hogy megértsük, az ittas vezetés ügyvédi segítséggel való megoldása mégis milyen szinten lehet hasznunkra. Miután az ember alkoholt fogyasztott, Magyarország területén egyáltalán nem vezethet semmijen motorral működő járművet, és kerékpárt is csak egy bizonyos pontig az alkohol mennyiségét illetően.

ittas vezetés ügyvéd4_3

A szigorú büntetések, talán sokak számára meglepő módon tényleg szigorúak. Tudunk ilyen rémhíreket, hogyha egy ellenőrzésnél 51-el is megyünk akár lakott területen, máris egy tízezer forint feletti csekk landol a postaládánkban, de könnyen rajtakaphatnak minket azon is, hogy nem álltunk meg a gyalogátkelő előtt, amikor ott gyalogos várakozott, ekkor legalább egy ötezer forintos csekkre számíthatunk. Az ittas vezetés esetében azonban nem csak pénzbírságra számíthatunk, ennél sokkal komolyabb következmények is lehetnek sajnos. Minden ittas vezetés esetében kötelező bevonni például a jogosítványt, amit vagy a helyszínen hajt végre a járőr, vagy saját magunknak kell azt beszolgáltatnunk. Sajnos e felelősség alól az sem ment meg bennünket, hogyha a rendőröknek azt mondjuk, jelenleg nincs nálunk az igazolvány, hiszen akkor saját magunknak kell feladni azt, és még amiatt is megbüntethetik az embert (és meg is fogják), hogy a szükséges okmány nincsen nála.

A legrövidebb időszak, amire bevonhatják az ember jogosítványát, egy teljes hónap. Ez minden esetben megtörténik, ennél már csak rosszabbra számíthat az ember, így nem is érdemes beülni egy-két pohár sör után sem a kocsiba. A pontos időtartamát a büntetésnek azonban nem fogjuk megtalálni az interneten, mivel minden eset más és egyedi, az elkövető saját vallomása alapján és az okozott (vagy nem okozott) kár alapján kerül kiszámításra. Így feltétlenül szükséges tudnia az embernek, hogy pontosan hogyan is kell viselkednie, hogyha ilyen helyzetbe kerül, mit kell mondania a járőröknek, vagy a kapitányságon. Az első pár percben talán nem lesz ügyvéd a segítségünkre, azonban amint felhívhatunk valakit, ne a rokonok vagy a barátok legyenek azok, hanem egy kifejezetten ilyen problémákra szakosodott ügyvéd, aki segítséget nyújthat a vallomás megtételében még telefonon, később pedig személyes konzultációval lendítheti előre az ügy menetét. Fontos lehet tehát az ittas vezetés ügyvéd segítséggel történő megoldása.

Az ittas vezetés ügyvéddel

Hogyha van egy megbízható ügyvéd a hátunk mögött, akkor nem lesz nagyon miért aggódnunk, legalábbis biztosan kedvezőbb feltételeket kapunk, mintha egyedül kellene tartanunk a hátunkat a tetteink miatt, hanem ott van egy segítő kéz, amire tudunk nyugodtan támaszkodni.

Azt mondják, sok ügy már a kapitányságon eldől, így nagyon fontos az is, hogyan viselkedik az ember, milyen szavakat használ. Talán ilyen helyzetben az ösztönös reakció a hárítás, a védekezés, azonban nem jó ötlet elkezdeni mentegetőzni sohasem, mert ezzel a tetteinket akarjuk gyakorlatilag kisebbíteni, amit nem néznek a felügyelők jó szemmel, teljesen érthető módon. Tudjuk tehát, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha elismerjük a tetteinket, és vállaljuk értük a következményeket. A körülményeket elmesélni persze nem ugyanazt jelenti, mintha mentegetőznénk, azonban elmondhatjuk így is, mennyire sajnáljuk a történteket. Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel tehát sokkal jobban megoldható, ő végig ott lesz, hogy ilyen információkkal lásson el minket az ügy során.

ittas vezetés ügyvéd4_2

Ügylefolyás: ittas vezetés ügyvédi segítséggel, avagy mire számíthatunk

Az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatása sokat segíthet rajtunk, azonban természetesen a bűnt ők sem tudják meg nem történté tenni, az a mi felelősségünk volt, és a baj már ilyen esetekben persze megtörtént. Nem mindegy azonban, hogy milyen büntetésről van szó. Először is, pénzbírság esetében sokan 300-400 ezreket is hallani, amikor az első esélyes büntetésről van szó, azonban ennek 100-ra történő visszatornázása is hatalmas előnyt jelent. Érdemes lehet még az eltiltást is megemlíteni természetesen, hiszen itt sem mindegy az időtartam, rosszabb esetben akár több évről is beszélhetünk vezetés nélkül, azonban továbbra sem mindegy, hogy egyetlen évről van-e szó vagy 4-5-ről. Megeshet az is, hogy egyetlen kategóriától tiltanak el valakit, így talán személyautót nem vezethet, fuvarosként azonban továbbra is tud dolgozni nagyobb járművel. Az ittas vezetés ügyvédi segítsége ebben is hasznunkra válhat. Az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatása továbbá azt is elérheti jobb esetben, hogy akár utánképzésre se kelljen időt szakítania az embernek, hanem anélkül szerezhesse vissza a vezetői engedélyét.